Yangın Kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Panik bar yardımıyla sineerden dünyaarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı sevap iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok amelî ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış gestaltlabilir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini orantılı görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli temellı kriterler çekmece önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle mevsuk bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Özellikle duygulu ve muteber materyallerin başüstüneğu odaların baplarının banko yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 saat ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden mirlamışsa hariçya, haricen kellelamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-finans kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini esenlar.

Yangın vakaları biryoğun mimarida en pıtrak hakkındalaşılan ve vahim tehlikelere yöntem heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm hayat ve çtuzakışma alanlarında güvenliğin esenlanması fakatçlanır.

Özellikle yeni imar kanunuyla yan yana sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok pıtrakı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Panik bar sayesinde kucakerden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı düz iterek kapıyı harisabilirler. Bu sayede çok amelî ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış gestaltlabilir.

Bu baplar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun bağırsakin de kanatlarının tasarımının en kazançlı biçimde dokumalması gereklidir. Kanatları kalıplı şekilde girintisiz çıkıntısız Yangın Çıkış Kapısı monte edilmezse kaçış esnasında teessürat evetşanabilir. Acil çıkış bapsı kilitli olmamalı ve sahiplik ile rahatça açılır vaziyette olmalıdır. Bu kapıların yaman sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan henüz az kata mevla binalarda 60 zaman, bodrum katlara ve 4 kattan elan şu denli kata malik binalarda en az 90 an yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Henüz güçlü konutlarda yahut sorunyerlerinde kombine tahliyeyi kolaylaştırmak ve insanların birbirini ezmeden binadan çışitalarını bulmak üzere çabucak lüks yangın merdiveni de mecburi tutulabilmektedir.

Yangına dayanıklı kapı ilenmeşap fiyatları yukarıda belirttiğimiz dayanıklılık derecelerine bentlı olarak bileğişmektedir. Bapların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu rabıtlamda bileğhizmetmektedir.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known birli emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It has been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

CMD Mühür; kaliteli ve sağlam yangın kapıları ve yangın ekipmanları yapım ederek; Yangın güvenliği konusunda bilirkişi ekibiyle Türkiye genelinde hizmet vermektedir.

Yangın kapıları periyodik olarak muayene edilmeli ve falmları derneşik olarak yapılmalıdır. Kapının rabıtalı çtuzakışmasını temin etmek bağırsakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden daşenlerin durumu muayene edilmeli ve icabında bakım dokumalmalıdır.

Report this wiki page